Kvalita zelených potravin - kupujete opravdu ty kvalitní?

Kvalita zelených potravin je dnes zásadní. Nikdo z nás nechce konzumovat nekvalitní produkty, zároveň ale hledáme ty, které mají rozumnou cenu, protože nechceme zbytečně přeplácet a kupovat ty předražené. 

Víte, jak poznat kvalitní zelené potraviny? A myslíte, že jen v lékárně seženete ty prověřené? V tomto článku Vám nabídneme pár rad, jak se mezi všemi produkty rychle zorientovat, abyste měli jistotu, že jste si vybrali dobře.

U nás prodáváme zelené potraviny od roku 2006 a prodáváme vždy jen ty, u kterých je dohledatelná kvalita. Od roku 2011 nabízíme vlastní produktovou řadu Fresh (Prémiová řada Fresh), do které jsme zařadili jen ty nejkvalitnější suroviny od prověřených a dlouhodobě fungujících výrobců. Jsme si proto jistí, že Vám dokážeme poradit s výběrem a ukážeme Vám, co je při porovnávání jednotlivých produktů nejdůležitější. 

Na trhu je hromada různých chlorell, ječmenů, spirulin a dalších zelených potravin. Když budete hledat produkt, který je nejlepší pro Vás, zaměřte se na pár hlavních ukazatelů:

1. Zkoumejte složení produktu

Uvádět podrobné složení je základ. U produktů, které zkoumáte, se proto zaměřte na uváděné složení produktu. Někde složení nenajdete vůbec, ve většině případů potom najdete jen základní složky jako jsou bílkoviny, sacharidy, cukry apod. A u těch pár zbylých produktů potom najdete podrobné složení, ze kterého vyčtete i obsah vitamínů a minerálů. Takové produkty jsou nejdůvěryhodnější a dají se lehce porovnat s ostatními. Pokud výrobce uvádí pouze stručné složení (nebo žádné), zkuste se zamyslet nad tím, proč tomu tak je. Důvodem může být to, že produkt není kvalitní, nebo ale třeba i fakt, že produkt je drahý a při zveřejněném složení by vyšlo najevo, že není zase o tolik lepší (protože pěstitelů kvalitní suroviny je opravdu jen pár). Složení může samozřejmě mírně kolísat, protože každá šarže bude trochu jiná. Ale uvidíte, že např. u produktů z Číny najdete výrazně nižší hodnoty u většiny sledovaných prvků (pokud vůbec nějaké složení najdete).

2. Mějte povědomí o zemi původu

Trváme na tom, že v České republice se kvalitní zelené potraviny vzhledem k podnebí pěstovat nedají. Proto se surovina dováží a najdete potom pod různými obchodními značkami stejnou surovinu od stejných pěstitelů. Více než desetiletou praxí a laboratorními rozbory máme ověřené, že nejkvalitnější surovina pro chlorellu a spirulinu pochází z Taiwanu. Je tam výrobce, který pěstuje tyto řasy více než 50 let a tyto řasy a sinice tam mají ideální podmínky k tomu, aby obsahovaly vysoké hodnoty vitamínů a minerálů (hlavně Slunce tam svítí intenzivně více než 300 dní v roce). Nejkvalitnější surovina pro mladý ječmen se potom dováží z USA ze státu Utah, kde jsou půdy sopečného původu a opět je tam pěstitel, který má s pěstováním ječmene a výrobou dlouholeté zkušenosti. Surovina pocházející odjinud nebude nikdy dosahovat stejně dobrého složení jako ty výše zmíněné. A abyste si toto mohli ověřit, je potřeba hledat u produktů podrobné složení.

3. Zaměřte se na čerstvost suroviny

Pracujme tedy s tím, že jste si vybrali kvalitní surovinu. Nyní je potřeba vědět, že zelené potraviny jsou plné enzymů a vitamínů a s tím, jak surovina stárne, zmenšuje se v nich i množství těchto prospěšných prvků. Vybírejte proto ty zelené potraviny, které jsou čerstvé a kde Vám prodejce dokáže říci, kdy byla surovina sklizena a jak byla zpracována. Např. chlorella má od výrobce trvanlivost 4 roky. Ale určitě nebude po čtyřech letech obsahovat takové množství minerálů, enzymů a vitamínů, jaké obsahuje hned po zpracování. I proto u nás uměle zkracujeme dobu trvanlivosti na 12-18 měsíců. Máme vždy tu nejčerstvější surovinu, kterou nakupujeme několikrát do roka, ale na hotovém produktu bude uvedeno, že mu končí trvanlivost již za 12-18 měsíců. Chceme totiž, aby náš zákazník konzumoval zakoupené zelené potraviny co nejdříve a neschovával je ve spíži 3 nebo 4 roky.

4. Buďte nedůvěřiví

Máte právo být nedůvěřiví, když chcete vyzkoušet nový produkt a zjistit, zda bude fungovat. I pro tuto zkoušku si ale vyberte kvalitní produkt. U nás nenajdete nejlevnější mladý ječmen, chlorellu nebo spirulinu. Mladý ječmen a chlorella, které prodáváme (a máme osobně vyzkoušené), se vyznačují nejvyšší kvalitou na trhu a tomu je nutné přizpůsobit i cenu. Pokud se rozhodnete pro levnější varianty, případně i menší balení, je třeba se smířit s faktem, že:

  • u levných variant (např. 500g za 500,- Kč) zelených potravin nedostane vaše tělo všechny potřebné látky a vy budete mít pocit, že mladý ječmen a chlorella nefungují
  • u malých balení zase tělo nebude mít čas, aby se přísun všech chybějících látek v těle a účinky detoxikace organizmu projevily a vy opět zelené potraviny pravděpodobně zavrhnete

A přitom stačí vyzkoušet jedno balení kvalitního ječmene, chlorelly nebo spiruliny, které vám vystačí na 2,5 - 3 měsíce, po kterých se již účinky projeví. Lepší kvalitu zelených potravin na trhu nenajdete.

5. Zákaznický servis

Pokud se budete chtít na cokoli zeptat, nabízíme také bezplatné poradenství. Rádi pomůžeme s výběrem i radou do začátku. Navíc vše potřebné pro začínající jedlíky obdržíte i jako list formátu A4. Dozvíte se, jak nejlépe začít s konzumací, proč je vhodné začínat od malých dávek a postupně je navyšovat, nebo jak začlenit zelené potraviny do jídelníčku, pokud pravidelně konzumujete i nějaké léky. Poradíme Vám, jak začít s konzumací chlorelly, abyste se nemuseli obávat různých očistných reakcí, případně jaké kombinace zelených potravin jsou nejlepší a proč. 

I o tom je prodej zelených potravin. Jsou to potravinové doplňky, ale nestačí koupit si je v anonymním obchodě, kde seženete všechno od zápalek po bagr. Je důležité mít se koho zeptat v případě, že řešíte konkrétní potíže nebo chcete preventivně udělat něco pro své zdraví. Nejsme lékaři a ani se nesnažíme je nahrazovat. Ale v řadě případů jsme schopni Vám odborně poradit v případě, že hledáte přírodní varianty a nestačí Vám, že Vám lékař na vše předepíše antibiotika.

Bez obav se na nás proto obraťte ať už máte zájem o konkrétní produkt, nebo potřebujete jen nasměrovat, případně se v oblasti zelených potravin lépe zorientovat.

 

MLADÝ JEČMEN – LIKVIDUJE PŘEKYSELENÍ ORGANIZMU

Mladý ječmen FreshMladý ječmen Fresh – 100% sušená šťáva

  • zásobuje tělo vitamíny, minerály a enzymy
  • pomáhá udržovat zdravý imunitní systém
  • odstraňuje pálení žáhy
  • ideální na překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravou
  • je zdrojem vápníku, železa, betakarotenu a řady vitamínů
  • obsahuje serotonin a melatonin
  • prospívá diabetikům
  • neobsahuje lepek
  • obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa
  • Více se o mladém ječmenu dozvíte zde

 

CHLORELLA FRESH – IDEÁLNÍ NA DETOXIKACI ORGANIZMU

Chlorella FreshChlorella Fresh – 100% čistá chlorella z Taiwanu

  • dezintegrovaná řasa pro maximální vstřebatelnost
  • patří mezi nejkvalitnější produkty na trhu
  • odvádí z těla nečistoty (zbytky léků, těžké kovy)
  • obsahuje betakaroten – zdraví prospěšný antioxidant
  • díky vláknině odstraňuje nánosy odpadu ze střev
  • zdroj esenciálních kyselin, vitamínů a minerálů
  • snižuje pocit hladu, neobsahuje lepek
  • ze všech rostlin má největší množství chlorofylu
  • Více se o chlorelle dozvíte zde

 

SPIRULINA FRESH – 100% ČISTÁ SPIRULINA Z TAIWANU

Spirulina Fresh

  • je výborným zdrojem přírodních lehce stravitelných bílkovin a bohatým zdrojem chlorofylu
  • obsahuje velké množství železa, dále vápník, zinek, draslík a hořčík, ze stopových prvků selen, chrom, lithium a mangan
  • obsahuje beta-karoten a vitamíny skupiny B, zvláště vitamín B12, zcela netypický pro rostlinnou říši
  • pro vysoký obsah jódu a draslíku je vhodné pravidelné užívání při hypofunkci štítné žlázy
  • pozitivně ovlivňuje vysoký krevní tlak, podporuje trávení a krvetvorbu
  • zlepšuje střevní mikroflóru, podporuje správné zažívání
  • pozitivně ovlivňuje tělesnou váhu
  • vytěsňuje jedovaté kovy a brání jejich kumulaci v organizmu
  • Více se o Spirulině Fresh dozvíte zde