Správné pH organizmu - klíč ke zdraví

TAJEMSTVÍ PH ORGANISMU

Vzhledem k tomu, že pH zdravého organismu má být mírně zásadité, přitom se denně krmíme potravinami a nápoji, které nám tělo zamořují kyselinami a toxiny, tak není divu, že mnoho z nás trpí v lepším případě chronickou únavou a bolestmi hlavy, v horším případě daleko závažnějšími onemocněními ve formě rakoviny, cukrovky, nebo kardiovaskulárními problémy.

Krev by měla mít pH mezi 7,35 až 7,45, přičemž ideální hodnota pH je 7,4. Kolísání pod 6,8 a nad 7,8 může vést až ke smrti. Stává se to ale velmi zřídka, protože se naše tělo stále snaží udržet hladinu pH v normálním rozmezí. Zajímavé je, že se díky životnímu stylu téměř nevyskytuje, že by měli lidé organismus příliš zásaditý.

Když je strava příliš kyselá, tak je pro náš organismus velkou zátěží udržovat správnou hladinu pH. Právě z tohoto důvodu je důležité, abychom našemu tělu pomohli udržet hladinu kyselin a zásad v rovnováze. Jedním z hlavních faktorů, které určují kyselost, nebo zásaditost organismu je jídlo a pití, které konzumujeme.

CO VŠE MŮŽE ZPŮSOBIT NEROVNOVÁHA PH

  • Zhoršení krevního oběhu

Pokud má naše tělo příliš vysokou hladinu kyselosti, tak se červené krvinky drží pohromadě, což způsobuje to, že velmi špatně cirkulují v organismu, takže v tělu chybí kyslík. Nejvýraznější důsledkem tohoto je nedostatek energie a chronická únava.

První pomoc: pití dostatečného množství čisté vody, nebo čistých ovocných a zeleninových šťáv. Velkými životabudiči jsou nápoj z mladého ječmene a šťáva ze švestek.

  • Ztráta minerálů

Další věc, kterou náš organismus dělá v době, kdy se snaží vyrovnat s kyselou úrovní pH je to, že spotřebovává veškeré dostupné minerály, a to například i z kostí, zubů, nebo chrupavek. Minerály jsou ale nutné pro normální fungování těla, takže při jejich ztrátě nám hrozí například osteoporóza, nebo revmatismu.

První pomoc: ideálním zdrojem minerálů je Chlorella, Spirulina, nebo mladý ječmen. Vhodné jsou například i mléčné výrobky, mandle, kysané zelí, rajčata, jahody, banány, avokádo, jablka, kiwi, nebo hroznové víno.

  • Neschopnost zpracovávat minerály a vitamíny

Pouze při pH kolem 7,4 je naše tělo schopno řádně vstřebávat minerály, enzymy a vitamíny, které se nacházejí v potravinách. Pokud je tento proces narušen, imunitní systém nemůže správně fungovat a bojovat tak proti většině nemocí. Je tedy nasnadě si domyslet, že je nejprve potřeba tělo podpořit tak, aby mělo správnou rovnováhu, a pak ji dlouhodobě udržovat.

První pomoc: ovoce a zelenina, chlorella, mandle, spirulina, olivový olej, med, neloupaná rýže, nápoj z mladého ječmene, jogurty, brokolice atd.

V následující tabulce si můžeme udělat představu o pH nejen v potravinách:

ph-tabulka-potraviny

STATISTIKY MLUVÍ JASNĚ

I v lékařském světě je dokázané, že většina pacientů s rakovinou má silně překyselené tělo. Z chemického i biologického hlediska je totiž téměř nemožné, aby se rakovinové buňky rozvíjely v zásaditém organismu, který má dostatek kyslíku. Všichni bychom měli začít uvažovat o tom, jestli chceme potravinami, které konzumujeme živit zdravé buňky, nebo ty, které nás ohrožují na životě.

Mnohem méně se ale ví o tom, že například obezita je velmi úzce spojena s překyselením organismu. Jak je to možné? Mnoho z nás si mylně myslí, že nadváha je výhradně spojena s nadměrným množstvím potravin. Ukazuje se, že konzumace většího množství kyselých nápojů vede naše tělo k ukládání vody proto, aby mohla být kyselina vylučována. A to nám pak opravdu nepomůže jíst méně, protože ručičky našich vah zůstávají logicky na stejném místě.

S tím souvisí diabetes, protože jeho hlavní příčinou je obezita. Není tak těžké si odvodit, že vysoce kyselé potraviny, které často konzumujeme, jsou jedním z hlavních faktorů, které vedou k tomuto onemocnění. Lidé, kteří mají diabetes a začnou konzumovat daleko víc zelených potravin a syrové zeleniny, si rychle zlepší svoje pH na hranici normálu, čímž se jím zlepší i hladiny cukru v krvi.

Se všemi těmito fakty si můžeme selským rozumem dát dohromady jedna a jedna. Příroda opravdu dobře věděla jak si to zařídit, takže nás svým způsobem nutí vracet se ke kořenům. A je opravdu jen na nás, jak se k tomu postavíme. Jisté je to, že pokud budeme jíst to, co nám “navařila sama“ ve formě ovoce, zeleniny, nebo zelených potravin, nikdy neprohloupíme!

MLADÝ JEČMEN – LIKVIDUJE PŘEKYSELENÍ ORGANIZMU

1561669741jecmen-freshMladý ječmen Fresh – 100% sušená šťáva

  • zásobuje tělo vitamíny, minerály a enzymy
  • má zveřejněné kompletní složení
  • pomáhá udržovat zdravý imunitní systém
  • odstraňuje pálení žáhy
  • ideální na překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravou
  • je zdrojem vápníku, železa, betakarotenu a řady vitamínů
  • obsahuje serotonin a melatonin
  • prospívá diabetikům
  • neobsahuje lepek
  • obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa
  • Více se o mladém ječmenu dozvíte zde

 

ZAJÍMÁ VÁS PŘEKYSELENÍ ORGANIZMU?

Překyselení organizmu je velký problém dnešní doby a řada z nás ho podceňuje. Pokud Vás zajímá, jaké potraviny mohou kromě zelených potravin s odkyselením pomoci a které mu naopak napomáhají, přečtěte si náš článek Zásadité potraviny a jejich pozitivní vliv při překyselení organizmu a nebo Překyselení organizmu – nebezpečí, které podceňujeme!