Blog

Kvalita zelených potravin - kupujete opravdu ty kvalitní?

Kvalita zelených potravin je dnes zásadní. Nikdo z nás nechce konzumovat nekvalitní produkty, zároveň ale hledáme ty, které mají rozumnou cenu, protože nechceme zbytečně přeplácet a kupovat ty předražené.  Víte, jak poznat kvalitní zelené potraviny? A myslíte, že jen v lékárně seženete ty prov...

Správné pH organizmu - klíč ke zdraví

TAJEMSTVÍ PH ORGANISMU Vzhledem k tomu, že pH zdravého organismu má být mírně zásadité, přitom se denně krmíme potravinami a nápoji, které nám tělo zamořují kyselinami a toxiny, tak není divu, že mnoho z nás trpí v lepším případě chronickou únavou a bolestmi hlavy, v horším případě d...

Ostropestřec mariánský - záchrana pro naše játra

Ostropestřec mariánský je velice dekorativní a vzrostlý bodlák, který je ozdobou každé zahrady. Pro potěšení oka i léčebné účely se pěstuje i u nás, je vcelku nenáročný na podmínky, ale nejlépe se mu bude dařit na místě s dostatkem slunce. Vyskytuje se ja...

Co jsou flavonoidy a kde je najdeme?

Flavonoidy jsou organické chemické sloučeniny, které najdeme ve všech zelených potravinách, ovoci, zelenině a bylinkách. Chrání buňky před volnými radikály, brání růstu nádorových buněk, posilují imunitní systém a působí preventivně proti srdečním chorobám. Tyto sloučeniny najdeme hlavně v&nbs...

Antioxidanty - naše tajná zbraň

Bez kyslíku nemůžeme žít, protože ho potřebuje úplně každá buňka v našem těle, takže to příroda zařídila tak, že dýcháním vzduchu se do našich buněk dostávají molekuly kyslíku. Ve středu každé buňky jsou mitochondrie, které bychom mohli srovnat s malinkými elektrárnami. Ty, pokud dostanou ...

Co nám dává vitamín B12 a kde ho najdeme

Stejně, jako ostatní vitamíny skupiny B, tak se vitamín B12 podílí na metabolismu tuků, sacharidů a bílkovin v našem organismu. To ovlivňuje náš energetický metabolismus, což má významný vliv na svaly, usnadňuje přeměnu železa a podporuje chuť k jídlu, takže se často doporučuje pro ty, kte...

Co je dezintegrace chlorelly

Chlorella je mezi lidmi stále oblíbenější. S její oblibou ale vzrůstá i počet diskuzí, článků a dohadů o tom, která chlorella je nejlepší, nebo proč je ta, či ona levnější. My se spolu blíž podíváme na pojem dezintegrace, tj. “dezintegrovanou chlorellu“. Chlorella pomáhá organismu bojovat prot...

Antibiotika - pomocníci nebo škůdci?

Antibiotika jsou látky, které mají schopnost buď bakterie zabíjet (baktericidní), nebo potlačit jejich růst (bakteriostatické). Jednoduše řečeno jsou antibiotika všechny léky, které působí na bakterie a pomocí kterých se léčí infekce vyvolávané těmito mikroby. Mechanismy působení antibiotik jsou růz...

Superpotraviny - jsou opravdu tak super?

Dnes jsou populární, slyšíme o nich na každém kroku a ti, kteří je vyzkoušeli, si je nemůžou vynachválit. Ano, jde o tzn. superpotraviny nebo zelené potraviny. Ale co to vlastně je a k čemu je to dobré? Víte, jaké superpotraviny jsou pro vás vhodné a které z nich stojí za vyzkoušení? Ať už sup...

Jak vyzrát na zápach z úst?

Zápach z úst nám může velmi zkomplikovat život, protože nejen, že způsobuje rozpaky okolí, ale často může vést až k sociální ignoraci, profesím potížím, nebo osobním dramatům. Z úst může zapáchat po celý den, pouze v dopoledních hodinách, nebo jen po jídle. Jedno je ale jisté. Na zápach z úst s...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení