Jak dostat rtuť z těla

V tomto článku se zaměříme na možnosti, jak se zbavit rtuti z těla. Budeme vycházet z návodu doktora Dietricha Klingharta, který se zabývá problematikou těžkých kovů. Postup vyčištění organismu od rtuti a jiných těžkých kovů: Přirozené vylučování těžkých kovů z organismu trvá 3-4 roky. Při agresivních čistících postupech 1-2 roky. Každopádně je dobré se rtuti, stejně jako jiných těžkých kovů v organizmu, zbavit.

1.
Nejprve je nutno posilnit vylučovací orgány – játra a ledviny. Nejvhodnější k tomuto účelu jsou bylinné přípravky.

2.
Dalším nutným krokem je zabránění zpětnému vstřebávání rtuti v tlustém střevě. Za normálních okolností je totiž všechna rtuť vyloučená játry přes žlučové cesty do tenkého střeva, opět v tlustém střevě resorbována do krve a transportována do jater. Začíná začarovaný kruh, při kterém jsou poškozovány játra, které přestávají rtuť vylučovat a tak se dostává do různých orgánů.
Prostředek, který může zabránit kolování těžkých kovů mezi střevem a játry (tzv. enterohepatální oběh) se nazývá Chlorella Pyrenoidosa. Jedná se o sladkovodní řasu, která těžké kovy nasává jako houba, silně je na sebe váže a tím pádem jsou těžké kovy vylučovány ve velké množství stolicí. Kromě schopnosti vázat těžké kovy dokáže chlorella též mobilizovat těžké kovy z tkání.
Při malých dávkách chlorelly (1- 4 tablety) se mobilizuje více rtuti než se jí váže. To může být příčinou bolestí hlavy či nevolnosti. Při vysokých dávkách se zvyšují především vazebné schopnosti chlorelly.

SCHÉMA UŽÍVÁNÍ CHLORELLY DLE DR. KLINGHARDTA:

  1. V průběhu 3-4 týdnů postupné zvyšování dávek od jedné do šesti tablet a pozorování při jaké dávce nastoupí příznaky jako pálení žáhy, nevolnost, bolesti svalů, problémy s usínáním, bolesti hlavy či nadýmání.
  2. Stanoví se počet tablet (základní denní dávka), které se mohou užívat aniž by docházelo k nepříjemným symptomům (většinou 4-6 tablet).
  3. Každý 9. a 10. den se užívá desetinásobné množství základní denní dávky (tzn. 40, 50 nebo max. 60 tablet). Pak je týden nebo dva týdny pauza a pak se opět užívá základní denní dávka a 9. a 10. den její desetinásobek.

3.
Mobilizace rtuti z nervového systému – z mozku a míchy lze pouze za pomoci tinktury ze zeleného koriandru (cilantro, Koreanderkraut, chinesische Peterselie – Paracelsova lékárna v Einsiedelnu). Po odstranění rtuti z nervových buněk dochází i k vylučování dalších škodlivých látek (dioxiny, formaldehyd, cín, hliník…). Dávkování tinktury je v zpočátku 5 kapek dvakrát denně. Pak se může zvýšit až na 10 kapek třikrát denně. Koriandr je též možno zakoupit či si jej vypěstovat, po omytí jej rozmixovat s trochou olivového oleje a soli a třikrát denně užívat 1-2 lžíce vzniklé krémovité omáčky. Vždy po jednom týdnu by se měla udělat dvoudenní pauza.
Když rtuť opustí centrální nervovou soustavu, tak se dostává v pojivových tkáních do styku s autonomním nervstvem, což může vyvolat rozličné příznaky jako např. bolesti, záněty, psychické symptomy, zmatenost, svalové křeče…

4.
česnekJe nutno odvést rtuť z tkání – k tomuto účelu může sloužit s přírodních prostředků Česnek či medvědí česnek v takové dávce jaká je společensky únosná nebo ve formě mírněji působících tablet. Též je možno podat látku školské medicíny DMPS (aminokyselina obsahující síru), která se podává při akutních otravách rtutí a která mobilizuje rtuť z tkání do krevního systému, váže ji a odvádí přes ledviny z těla ven. Důležitý je dostatečný přívod bílkovin ve stravě, protože aminokyseliny obsahující síru též transportují rtuť z organismu. Důležité je to zejména u vegetariánů.

SHRNUTÍ:

Pro eliminaci rtuti či jiných těžkých kovů z těla je nutno mít posilněné ledviny a játra. Rtuť z nervového systému se díky koriandrové tinktuře dostává do tkání, odkud ji mobilizuje do krevního oběhu chlorella, česnek či DMPS – přes ledviny je pak vylučována močí, přes játra žlučí do střev, kde ji navazuje řasa chlorella, aby byla vyloučena stolicí.

NEVHODNÉ PROSTŘEDKY NA ELIMINACI RTUTI Z ORGANISMU:

Mercurium – homeopatická rtuť, která odstraňuje rtuť z tkání do nervových buněk nikoliv ven z organismu. (Netýká se použití homeopatické rtuti v rámci konstituční homeopatické léčby). Selen může též fixovat rtuť v mozku.

Převzato ze zdravi.doktorka.cz