Chlorella a správná funkce střev

Kolem 60% biomasy Chlorelly je tvořeno bílkovinou. Obsahuje 18 – 22 známých animokyselin, čímž je považována za kompletní bílkovinu. Je to vysoce kvalitní zdroj proteinů i v porovnání s masem, rybami nebo vajíčky. Bílkoviny z těchto potravin se totiž považují za sekundární, což znamená, že aminokyseliny byly přeměněny do bílkovin, aby mohla vzniknout struktura masa nebo vajíček. Naše tělo po příjmu této potravy musí bílkoviny rozbít a rozložit na aminokyseliny a z nich si pak složit takové bílkoviny, které jsou potřebné pro lidský organismus.

Tato forma příjmu bílkovin z potravy je zajisté méně efektivní. Pokud ve stravě chybí určitá aminokyselina potřebná pro vytvoření konkrétní bílkoviny, bílkovina bude seice vytvořena, ale nebude kompletní. Chlorella nabízí takový komplex bílkovin, které ve stravě nenajdete.

Správná funkce střev je nutnou podmínkou pro kvalitní prožívání. Pokud tato tělesná funkce selhává, může dojít k řadě vážných onemocnění. Chlorella představuje pomoc, kdy zajistí podporu při vylučování toxinů z těla. Zapojte ji do svého jídelníčku!

BETAKAROTEN

Betakaroten je považován za silný antioxidant. Antioxidanty svými účinky chrání buňky před působením volných radikálů. Obsah betakarotenu v Chlorelle je 10x a více vyšší než např. v karotce. Dalšími potravinami, které jsou doporučovány pro příjem betakarotenu jsou rajčata a papriky. Ani ony ovšem zdaleka nenabízejí tak vysokou hodnotu antioxidantů jako Chlorella.

NENASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY

Nenasycené mastné kyseliny jsou významné pro udržení hladiny cholesterolu v krvi. Jejich obsah ve Chlorelle vede k účinné a příznivé regulaci.

VÁPNÍK, HOŘČÍK, ŽELEZO

Tato sladkovodní řasa obsahuje také významné minerály, které jsou důležité pro stavbu vašeho těla a pro jeho funkce. Hořčík má příznivý vliv na nervovou a svalovou soustavu. Jeho nedostatek vede ke vzniku křečí, podrážděnosti, přecitlivělosti. Chlorella svými hodnotami hořčíku předčí i celozrnnou pšeničnou mouku nebo vlašské ořechy. Mezi potraviny bohaté na hořčík patří slunečnicová semínka, která jsou bez výtek vysoce zásobena tímto minerálním prvkem.

Železo je základním prvkem při krvetvorbě. Jeho nedostatek vede k chudokrevnosti. V žebříčku potravin bohatých na železo stojí pod Chlorellou pivovarské kvasnice, hovězí játra nebo čočka.

Vápník, základní stavební látka kostí, je doplňována Chlorellou stejně významně jako např. tvaroh v kombinaci s lískovými oříšky.

VITAMÍNY B2, B6, B12

Vitamín B2 neboli riboflavin je důležitý pro dobrý stav kůže, očí a pro správnou funkci srdce. Chlorella nabízí takovou zásobu, která je vyšší než obsah v pivovarských kvasnicích, obilných klíčcích nebo vejcích.

Nedostatek vitamínu B6 se projevuje cukáním víček, křečemi nebo záněty. Můžeme jej získávat z pšeničných klíčků, které se řadí mezi potraviny nejbohatší na tento prvek, dále ze sardinek nebo např. ořechů.

Vitamín B12 je nezbytný pro správnou funkci krvetvorby. Můžeme jej získávat z hovězích jater, jehněčího masa nebo pivovarských kvasnic, ovšem v nižším množství, než nám nabízí denní dávka Chlorelly.

JAK CHLORELLA V TĚLE FUNGUJE?

chlorella-potravinaZákladem správného fungování organismu je vylučování toxinů z těla. Toxiny se zpravidla vylučují stolicí. Toto předpokládá bezchybnou funkci střev. Pokud střeva fungují optimálně, toxiny, pohybující se kdekoliv v těle, se snadněji dostanou právě do míst. Chlorella a její specifická struktura buněčných stěn pak napomůže navázat toxiny a vyloučit je stolicí z těla ven.

Pro silnou imunitu je zapotřebí mít „čistou krev“ s dostatkem červených krvinek. Při užívání Chlorelly dochází ke správnému fungování střev a k ochraně jater. Tím, že toxiny mohou z těla odcházet a nezůstávají v jeho orgánech, napomáhá chlorella zároveň k čistění krve. Čistá krev naopak dokáže z těla vyplavit odpad, který vzniká při metabolických procesech.

ZPESTŘETE SVŮJ JÍDELNÍČEK

Jistě dokážete sami posoudit, že Chlorella obsahuje tolik tělu prospěšných látek, které nejste schopni sami prostřednictvím stravy do těla napřijímat. Dnešní stravovací návyky, nekvalitní strava obsahující chemické látky, barviva a konzervační látky, nedostatek odpočinku, pohybu, vysoká míra stresu a shonu, to vše váš organismus vyčerpává.

Chlorella není lék, je to ale vysoce přírodní produkt, který dostanete koupit bez jakýchkoliv plnidel, barviv a konzervačních látek. Její obsah bílkovin, chlorofylu, batakarotenu, vitamínů a minerálních látek vám pomůže posílit imunitu organismu, zvládat stresové a jiné zátěžové situace a stane se vašim pravidelným pomocníkem při udržování si tělesné i duševní kondice.

JAK CHLORELLU UŽÍVAT?

Pokud jste se rozhodli zapojit Chlorellu do svého jídelníčku, pak se ji naučte i správně užívat, abyste získali co nejvyšší efekt. Výsledky se samozřejmě nedostaví ihned, je důležité v užívání tabletek vydržet, ale věřte, že budete do budoucna nad míru spokojeni.

Doporučené denní množství pro dospělého člověka jsou 3g Chlorelly (což odpovídá cca 15 snadno polykatelným tabletkám). Chlorellu užívejte ideálně půl hodiny před jídlem. Tabletky zapijte dostatečným množstvím vody, pro zapití ovšem nepoužívejte kakao nebo kávu. Tyto tekutiny totiž snižují trávicí schopnost žaludku.

Tablety se užívají před jídlem z toho důvodu, že podporují rozmnožení laktobacilů v žaludku až na čtyřnásobek. Laktobacily pak zajišťují správný průběh trávení a tím se do těla dostane mnohem více prospěšných živin. Pokud máte problémy s jednorázovým užíváním takovéhoto množství tabletek, tak si je v průběhu dne rozdělte i na několik dávek. Každou z nich ovšem vždy užívejte před jídlem a dostatečně ji zapijte.

PRO KOHO JE CHLORELLA VHODNÁ?

Chlorellu mohou užívat jak dospělí, tak také děti. U dospělých napomáhá k vybudování silného imunitního systému, předchází onemocněním, prodlužuje délku života a zkvalitňuje jej. U dětí podporuje růst, vývoj a dává dobrý základ pro imunitní systém. Pro děti je pouze nutné zvolit vhodnou formu produktu.

DALŠÍ TIPY, JAK CHLORELLU VYUŽÍT V DOMÁCNOSTI

Ošetření ústní dutiny patří mezi další z možných využití Chlorelly. Chlorella ji desinfikuje a tím předchází různým zánětům, šíření bakterií, plísní. Tímto dochází také k prevenci před zubním kazem. Každý večer rozkousejte několik tabletek Chlorelly. Účinek je zaručený.

Pokud se miminku udělají opruzeniny, je možné rozdrtit několik tablet Chlorelly a vsypat je do krému. Pokožka se krásně zhojí. Obdobným způsobem můžete ošetřit popáleninu nebo jinou hlubší ránu, kdy na postižené místo nasypete prášek získaný rozdrcením několika tabletek Chlorelly.

KTEROU ZNAČKU CHLORELLY V LÉKÁRNĚ KOUPIT?

  1. kupte ten výrobek, který vám garantuje vysokou míru stravitelnosti
  2. vyberte si takový produkt, který v sobě neobsahuje žádná barviva, plnidla nebo konzervační látky
  3. zvolte takovou značku, která bude mít certifikaci a bude důvěryhodná (z hlediska testů a kontroly kvality produktů)

A přesně takovou chlorellu můžete koupit na těchto stránkách!

Zdroj: Rodina-finance.cz