Překyselení organizmu - nebezpečí, které podceňujeme

prekyseleniNaše tělo se skládá z obrovského množství mezi sebou spolupracujících buněk, které tvoří tkáně a orgány. A buňky? To jsou takové malé, geniální továrny, které nám dodávají energii, Jsme stvořeni pro to, abychom byli zdraví, silní a plní energie. Proč je ale s tak dokonalým vybavením tolik lidí nemocných a unavených?

K řádnému fungování našich buněk je ale potřeba splnit základní podmínky, při kterých perfektně fungují- je to teplota, pH okolo 7,4 a tlak. Dokonce i malé odchylky z těchto tří hodnot mohou být příčinou zhroucení celého organizmu. Jednou z nejdůležitějších podmínek pro řádné fungování buněčných procesů je rovnováha kyselin a zásad v organizmu. Ta může být narušena v obou směrech, ale obvykle se jedná o posun směrem k překyselení, takže naše pH klesá. A tím také začínají všechna onemocnění.

Ukázalo se, že je velmi důležité udržovat v organizmu rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím, protože pokud převládne překyselení organizmu, začne se v něm dařit mikroorganizmům, jako jsou bakterie a plísně. Tyto pak vylučují své vlastní odpadní produkty a snižují vstřebávání bílkovin a minerálů, což oslabuje schopnost těla produkovat hormony a enzymy. To vše celkově narušuje buněčnou regeneraci, trávení, ale i vylučování toxinů. Výsledkem je, že se cítíme unavení a potřebujeme k regeneraci daleko více spánku.

Buňky, které se přímo koupou v toxinech, mají zcela narušenu správnou činnost, nebo mutují, a my se cítíme tak špatně a bez energie. Odchylky ke kyselému pH způsobují řadu negativních důsledků, jako je například stárnutí tkání, tvorbu vrásek, bolest, nebo otoky. Ty často vznikají proto, že tělo zadržuje vodu pro ředění toxinů, aby nedošlo k jeho poškození. V kyselém prostředí se navíc velmi rychle rozvíjejí rakovinné buňky, zatímco zdravé buňky v něm umírají.

KDYŽ JE NAŠE TĚLO PŘEKYSELENÉ, OBJEVUJÍ SE TYTO PŘÍZNAKY:

bolesti hlavy závratě celková slabost
akné nebo suchá pokožka nepříjemný zápach potu zubní kaz
kyselý pach moči studené ruce a nohy kruhy pod očima
vypadávání vlasů zácpa celulitida
povleklý jazyk pálení žáhy zažívací potíže
bolesti svalů ztuhlost kloubů bolesti zad a páteře
časté nachlazení záněty dutin alergie a kopřivka
pachuť v ústech lámání nehtů  

 

DLOUHODOBÉ PŘEKYSELENÍ PODPORUJE SPOLU S GENETICKÝMI FAKTORY TYTO NEMOCI:

kardiovaskulární onemocnění rakovinu diabetes
degenerativní artritidu obezitu aterosklerózu
náchylnost ke zlomeninám hypertenzi osteoporózu
pomalé hojení zlomenin ledvinové kameny zažívací problémy

 

K PŘEKYSELENÍ ORGANIZMU NAPOMÁHÁ:

  • Konzumace živočišných bílkovin včetně ryb a všech výrobků z nich, cukru, vajíček, bílé mouky a všech potravin, které jsou z ní vyrobeny, mléčných výrobků, tvrdých sýrů, kečupů, hořčic, margarinů atd.
  • Přechodný stav překyselení se také vyskytuje u lidí, kteří drží redukční dietu, hladovku, ale i u těch, kteří navštívili saunu. Tělo totiž uvolňuje toxiny, které často nestíhá zpracovat a neutralizovat. Na toto je potřeba se připravit a organizmu pomoci při detoxikaci podpůrnými prostředky nejlépe ve formě zelených potravin (mladý ječmen a chlorella), které mají vlastnosti přímo k tomu určené.
  • Dlouhotrvající stres a život ve spěchu, ale i udržování negativních emocí jako je například hněv, nebo smutek.
  • Užívání všech syntetických léčiv.
  • Stimulanty ve formě alkoholu, nikotinu, kávy a černého čaje.

JAK SE DOSTAT Z TÉTO PASTI?

Každý z nás alespoň jednou v životě zažil některý z výše popsaných problémů. Pokud se už stane, že si tělo překyselíme, snažme se to co nejrychleji napravit a držme se těchto zásad:

  • Omezme sůl, a když už ji musíme mít, tak používejme mořskou, která je bohatá na stopové prvky.
  • Jezme převážně syrovou zeleninu a ovoce.
  • Pijme zelené nápoje (mladý ječmen nebo zeleninové šťávy), které, kromě toho, že udržují rovnováhu pH, tak dodávají tělu potřebné živiny.
  • Místo živočišných tuků používejme za studena lisované oleje, jako jsou např. olivový, lněný, sezamový, kokosový, nebo slunečnicový.
  • Bonbóny vyměňme za sušené ovoce a med. Pozor ale, med nesmí být zahřívaný, nebo v kombinaci s horkými potravinami, protože tak ztrácí cenné enzymy a jeho hodnota bude stejná jako u cukru.
  • Jezme zelené potraviny, které dokáží perfektně vyrovnávat hladinu pH, navíc mají přímo neskutečnou schopnost odbourávat toxiny z těla.
  • Jezme dýňová a slunečnicová semínka a mandle.
  • Pijme šťávy z ovoce, zeleniny a zelených potravin i mezi jídly, nebo ráno před jídlem.
  • Spolu s bílkovinami v jednom jídle nejezme uhlohydráty (sacharidy).
  • Nejezme v noci, a pokud už si to v krajním případě neodpustíme, tak jídlo zapijme nápojem ze zelených potravin, který pomůže odbourat škodliviny.

Již po několika dnech budeme cítit výrazné zlepšení pohody a vitality, která se dostaví díky postupnému vyrovnávání pH do hladiny, ve které má být. A nezapomínejme hodně pít, aby se usnadnilo vylučování kyseliny z těla. A pokud budeme zapíjet zelené potraviny zelenými nápoji, uděláme pro naše tělo ten nejlepší skutek, za který se nám odmění tím, že se nebude ozývat kvůli překyselení.

CHCETE MÍT JISTOTU KVALITNÍHO PRODUKTU?

Všechny naše produkty patří mezi nejkvalitnější zelené potraviny na trhu. Surovina je od osvědčených pěstitelů s dlouholetou tradicí a obsah látek je podložen laboratorními rozbory a zveřejněn i v našem podrobném srovnání. Můžete si tak sami ověřit, jak si naše produkty stojí v porovnání s konkurencí.

MLADÝ JEČMEN – LIKVIDUJE PŘEKYSELENÍ ORGANIZMU

1561669741jecmen-freshMladý ječmen Fresh – 100% sušená šťáva

  • zásobuje tělo vitamíny, minerály a enzymy
  • má zveřejněné podrobné složení
  • posiluje imunitní systém
  • odstraňuje pálení žáhy
  • odstraňuje překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravou
  • zlepšuje krevní obraz
  • zlepšuje pleť a trávení
  • prospívá diabetikům
  • neobsahuje lepek
  • obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa
  • Více se o mladém ječmenu dozvíte zde