Zelené potraviny - doporučené dávkování
Je velmi užitečné konzumovat mladý ječmen a chlorellu současně a dlouhodobě, protože jejich účinek se potom několikanásobně zvyšuje.
Kontraindikace: Zelené potraviny současně nekonzumujte při:
- ozařování (3 dny před a 3 dny po ozařování)
- po transplantaci orgánů (nejméně 9 měsíců po transplantaci neužívat)
- akutní plicní embólii
- akutním zánětu hlubokého žilního systému
- po operaci trávícího systému nebo jeho části (alespoň týden nejíst zelené potraviny)
- Crohnově chorobě v aktivní fázi (chlorella nevhodná – dráždí, ječmen vhodný – hojí) – konzultujte s lékařem
Upozornění: Zelené potraviny uchovávejte na tmavém místě (ve skříni atd.) a vždy je důkladně uzavřete. Pro skladování chlorelly doporučujeme kameninovou dózu, kterou také pečlivě uzavírejte a chraňte chlorellu před světlem. Na rozmíchání ječmene ve vodě použijte nejlépe plastový šejkr.
Nikdy nepoužívejte na rozmíchání kovovou lžičku ani kovový šejkr, které způsobují oxidaci.
U nás dostanete plastový šejkr i umělohmotnou lžičku s první objednávkou jako dárek zdarma.
Konzumace ječmene: Zapomeňte po ránu na kávu a limonády. Ušetřené peníze investujte do zdraví. Začněte den ve větším stylu. Lžičku ječmene rozpusťte ve 2-3dcl studené vody (nejlépe v šejkru) a válejte malé doušky zeleného zdraví tak, jako by to bylo výběrové víno. Pijte 2x až 3x denně, nejlépe nalačno a 20 min. počkat, potom teprve jíst. Takto se nejlépe vstřebají všechny látky. Nemocní a starší lidé mohou dávkování zdvojnásobit.
Konzumace chlorelly: Chlorellu konzumujte od 3 tablet denně, s postupným zvyšováním během zhruba 2 týdnů do té doby, dokud není stolice zelená. Poté jezte 2 – 4 gramy což je 10 – 20 tablet denně. Záleží na tom, zda pijete i ječmen. Pokud ne, určitě jezte min. 20 tablet chlorelly denně. Nejlépe rozložte denní dávku do 3 dávek za den: ráno, odpoledne a večer. Nemocní lidé, rekonvalescenti, sportovci a senioři mohou konzumovat až dvojnásobnou dávku.
U dětí jsou doporučené poloviční dávky, chlorella se dávkuje v množství 3-10 tablet denně. U ječmene taktéž půl lžičky rozpustit ve vodě 2 – 3x denně. Pokud si dají více, není třeba se znepokojovat. Rozhodně jim zelené potraviny neuškodí – spíše naopak. Raději jim nabídněte více chlorelly než sladký bonbón.
Protože zelené potraviny podporují organismus ve vylučování cizorodých látek z těla, je lepší užívat klasické léky alespoň hodinu před konzumací zelených potravin.
V počátcích konzumace zelených potravin může dojít k dočasnému „zhoršení“, např.: nadýmání, únava. Zachovejte klid. Tělo konečně začíná bojovat s nepříznivými vlivy. Jde o jev přechodný, který trvá několik dnů. Po delší konzumaci zhruba 3 měsíce může nastat opět zhoršení, nebo navrácení starých problémů jako je akné nebo ekzém. To se tělo čistí z hloubky, nechte tuto reakci proběhnout, nechte vyhořet staré záněty v těle.
Poznámka: U autoimunitních onemocnění je vhodné přejít na „zelenou stravu“ velmi pozvolna a po poradě s lékařem.
Perlička: Pokud hledáte ideální „vyprošťovák po delší oslavě„, tak ho nehledejte, zelené potraviny (zelený ječmen a chlorella) jsou v tomto nepřekonatelné!
Zelenými potravinami se nedá předávkovat, jsou přírodní a jsou to prostě potraviny, ale je zbytečné jíst kvanta, která se už nevstřebají, tedy pokud si to nevyžádá zdravotní stav a třeba nějaká viróza. V takovém případě můžete zvýšit dávky na 10 – 20 gramů, což je 50 – 100 tabletek chlorelly denně plus ječmen. Při takovýchto dávkách působí chlorella jako přírodní antibiotikum.
Buďte v konzumaci poctiví a vytrvejte. Kdo očekává zázrak při občasném „ďobnutí“ tabletky, ten se nedočká, i když i to je užitečné. Harmonizace organismu se začíná projevovat po třetím měsíci konzumace zelených potravin. Očista vrcholí až šestý měsíc. Organismus jsme ničili celá desetiletí takže naše tělo potřebuje trochu času na poděkování za zelené potraviny.
Můžete užívat i povrchově na různá poranění, vyrážku apod. Rozdrťte chlorellu a smíchejte s vodou nebo nějakou léčivou pastou a potřete. Nebo chlorellu rozkousněte a ranku si olízněte.
Na noc si můžete dát tabletu do úst a pěkně cucat, prevence kazivosti a jiných problémů s dásněmi. Také je to výborně hojivé na různé ranky v ústech, po vytrhnutí zubu, aftech apod.