Chlorella - desatero jejích klíčových vlastností

Chlorella pyrenoidosa je sladkovodní řasa, která se řadí do kategorie zelených potravin. Nabízí tak významnou nutriční hodnotu, kterou nenajdete u žádných jiných potravin.

Jedna tableta obsahuje milióny chlorellových buněk, které se podílejí na ozdravění našeho těla. Chlorella nám předává kompletní spektrum výživných látek i energii všech přírodních živlů. Pěstuje se v teplém klimatickém pásmu a tam načerpanou energií prohřívá lidský organismus. Každá buňka Chlorelly bude ze všech sil pracovat na vyčištění a posílení Vašeho těla.

CO JE TO CHLORELLA?

Mnozí z Vás si zajisté pokládají otázku, co to vlastně ta chlorella je a proč je doporučovaná jako zdravá výživa či doplněk stravy. Chlorella je sladkovodní řasa a její celý název zní Chlorella pyrenoidosa. Jedná se o jeden z nejvýznamnějších a největších unikátů v říši zelených rostlin.
Je prokázáno, že tato řasa existuje na světě již několik miliard let. Nalezené zkameněliny Chlorelly jsou datovány do období před 3 miliardami let. Teprve v šedesátých letech dvacátého století japonští vědci začali tuto řadu zkoumat pro léčebné účely. Chlorella je tak jedním z nejzdravějších „jídel“ v naší existenci.

ČÍM JE VE VŠEOBECNOSTI CHLORELLA NATOLIK UNIKÁTNÍ?

chlorella-cgfJejí složení je natolik komplexní, že dokáže poskytnout širokou škálu výživných látek, které jsou významné pro naše tělo. Jedná se o biopotravinu, nikoli o samostatný vitamín či minerál. Látky obsažené v chlorelle čítají vitamíny, minerály, enzymy. Jejich kombinace má vynikající výživovou hodnotu a jsou přirozeným způsobem vyvážené. Z tohoto důvodu se nemohou nikdy akumulovat v těle a stát se tak toxickou látkou.

Chlorella je tedy ve stručnosti sladkovodní řasa s vysokým obsahem zeleného barviva – chlorofylu. Dále obsahuje vysoká procenta bílkovin, betakarotenu, vitamínů a stopových prvků, které jsou a musí být nedílnou součástí vašeho jídelníčku.

KDE VZNIKL OBCHOD S CHLORELLOU?

Chlorella (ta nejkvalitnější) se pěstuje na Taiwanu ve velkých manufakturách. Zde se zabývají z velké části kultivací a prodejem této řasy. Prochází kontrolami ohledně její nezávadnosti a bakteriální kontaminace. Prodej tohoto produktu je značně regulován a jedná se o jediný výrobek, který je jakožto dovozový možno prodávat v Japonsku. Aby bylo tohoto cíle dosaženo, musela chlorella projít certifikací od ministerstva zdravotnictví v Japonsku. Japonsko je tak jedinou zemí, která standardizovala kvalitu chlorelly a certifikovala ji.

Tato řasa se tedy pěstuje v teplém klimatickém pásmu. Její sběr se uskutečňuje až ve večerních hodinách, kdy načerpala dostatek energie ze slunečního záření. Tím se získává a dosahuje co nejvyšší kvalita produktu.

JE CHLORELLA DOPLNĚK STRAVY NEBO STRAVA SAMA O SOBĚ?

Chlorella se řadí např. spolu s mladým ječmenem mezi tzv. zelené potraviny nebo superpotraviny. Ty mají za úkol plnit dvě základní funkce:

1. sytit – tím, že obsahují celou škálu živin, které jsou nezbytné pro fungování buněk jednotlivých tkání (bílkoviny, enzymy, vitamíny, minerály, nukleové kyseliny)

2. čistit – látky obsažené v této stravě dokáží na sebe vázat odpad, který vzniká při metabolismu organismu (chlorofyl, antioxidanty, vláknina)

Chlorella, tak jako zelené potraviny, jsou vysoce výživné. Zajišťují tělu tolik „vhodné výživy“, aby se mohlo samo bránit infekcím a samo se léčit.

POZITIVA ZELENÝCH POTRAVIN

Konzumace zelených potravin má spoustu blahodárných vlivů na organismus. A jaké jsou jejich nesporné výhody?

  • podporují organismus při odvádění toxinů z těla
  • stimulují imunitní systém
  • napomáhají lepšímu trávení
  • osvěžují dech a tělo, eliminují zápachy
  • dodávají do těla přírodní antioxidant – betakaroten

DESATERO CHLORELLY

Výše vyjmenovaný seznam látek obsažených v chlorelle má řadu příznivých účinků, které jistě uvítá každý, kdo žije aktivním životem v této moderní době. Strava, kterou přijímáme, není v žádném případě natolik pestrá a kvalitní, aby vám zajistila správnou funkci všech orgánů.

Můžete se řídit jednoduše tímto desaterem, které vám chlorella nabízí:

  • detoxikuje organismus
  • zvyšuje imunitu
  • čistí trávicí ústrojí, podporuje vylučování a funkci střev
  • podporuje činnost a stabilitu nervového systému
  • dokáže neutralizovat pH v těle, omezuje výskyt plísní
  • zásobuje tělo účinnými antioxidanty (betakaroten, vitamín B)
  • stimuluje optimální hladinu cholesterolu
  • podporuje regeneraci jaterní tkáně
  • napomáhá v prevenci proti nádorovým onemocněním
  • aktivně se účastní krvetvorby

Všechny tyto funkce jsou zajištěny pomocí unikátního složení chlorelly. Podívejte se na jednotlivé látky obsažené v této řase a pročtěte si jejich vysoce významné účinky!

CHLORELLA RŮSTOVÝ FAKTOR

Specifickou složkou obsaženou v biomase Chlorelly je tzv. chlorella růstový faktor, díky kterému se tak stává opravdu unikátní. Nese označení CGF. A co to růstový faktor ve skutečnosti je?

Jedná se o extrakt z této sladkovodní řasy chlorella pyrenoidosa, který v sobě obsahuje směs RNA, DNA, aminokyselin, vitamínů a minerálních látek. Obsahuje také další složky, které nebyly prozatím exaktně stanoveny. V případě užívání dítětem podporuje tento růstový faktor rychlý růst organismu, v případě užívání dospělým podporuje budování silného imunitního systému a samouzdravovací procesy jak povrchové, tak vnitřní.

Léčebné účinky růstového faktoru:

  • podporuje celkovou regeneraci tkání
  • je vhodný pro organismus, který prošel léčebným zákrokem, při kterém byl vystaven jakémukoli záření
  • zvyšuje schopnost dělení buněk
  • významně zvyšuje schopnost růstu buněk
  • má široké uplatnění při léčbě onemocnění kůže, zejména v případě ekzémů, popálenin, vředů nebo jiných ran, jejichž léčba a hojení je zdlouhavá
  • používá se s dobrými výsledky při povrchovém ošetření ran, čímž dochází k rychlejšímu zacelení

K ČEMU JE DOBRÝ CHLOROFYL?

Detoxikace organismu pomocí chlorelly je zajištěna vysokým obsahem zeleného barviva – chlorofylu. Chlorofyl je pigment obsažený v zelených rostlinách, sinicích a některých řasách, kdy právě chlorella je jednou z nich. Chlorofyl absorbuje v průběhu fotosyntézy energii světelného záření (slunečního) a tu pak využívá k tvorbě sacharidů a kyslíku.

A jaké jsou účinky chlorofylu? V těle podporuje tvorbu hemoglobinu, má významný vliv při hojení ran, léčbě hemoroidů a popálenin. Působí protizánětlivě a omezuje vznik otoků. Chlorofyl významně ovlivňuje činnost trávicího traktu tím, že stimuluje činnost žlučníku, tenkého střeva a slinivky břišní. Má rovněž kladný vliv na nervový systém, hormonální systém a vitalitu člověka.

Množství chlorofylu obsaženém v Chlorelle je více než významné. Ze zelených potravin, které se konzumují právě pro doplnění zeleného barviva, můžeme použít ke srovnání např. špenát, brokolici nebo kopřivu. Všechny tyto vyjmenované potraviny obsahují méně chlorofylu než denní dávka Chlorelly.

Shrnutí účinků chlorofylu:

  • dodává do těla více kyslíku
  • podílí se na čištění vylučovacích systémů jako jsou střeva, játra nebo krev
  • napomáhá čistit krev a odvádět toxiny z těla
  • optimalizuje výši krevního tlaku
  • eliminuje tvorbu plísní v těle
  • pomáhá neutralizovat škodliviny ve vzduchu
  • podporuje růst tkání a jejich hojící procesy

Tyto účinky vás jistě přesvědčily o tom, že chlorofyl je nezbytnou součástí lidského organismu a že dokáže nejen léčit, ale také předcházet různým onemocněním.